Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Tips

Om du som tannlege lurer på om det er noe du kan gjøre for at vi skal kunne levere et best mulig produkt, har vi noen små tips. Du kan lese om disse under. Vi tar også gjerne imot dine synspunkt på hva vi kan forbedre oss på.

Vi får av og til spørsmål om hvilken sement som passer til ulike tannerstatninger, eller hvilken preparasjon en bør velge. Om du har lyst å lese mer om preparasjoner og sementering har vi laget en liten linkliste til deg.


1. Preparasjon

En kon preparasjon uten undersnitt gjør det enklere for oss å fremstille våre skjeletter, noe som igjen fører til at sementeringen av det ferdige produktet går lettere for deg. Vi har likevel full forståelse for at dette kan vere vanskelig i noen tilfeller.

2. Leveringstid

Vi får våre krone og bro-skjeletter fra Sverige, og trenger litt ekstra tid for å rekke å scanne og få disse levert. På en enkelt krone har vi en leveringstid på 7 arbeidsdager, noe mer for broer og implantatarbeider.

3. Avtrykk

Ta avtrykk av hele kjeven slik at vi kan sammenligne kvadrantene og justere artikulasjonen. Dette er spesielt viktig når det gjelder hjørnetenner eller broer.

4. Studiemodell

Gi oss gjerne en studiemodell eller avtrykk av tannsettet før preparasjon. Dette gjør det enklere for oss å fremstille tannerstattningen slik du og pasienten ønsker. Husk at vi sjelden har sett pasienten før vi lager arbeidet.

5. Fargeprøve

Ta ut farge på preparasjonen/pilaren ved fremstilling av helkeramiske tannerstattninger, dette er spesielt viktig ved misfargede pilarer. Helkeramer transporterer lys og farge fra pilaren og en fargeprøve gjør det mye letter for oss å fremstille en erstattning med riktig farge.

6. Proteser

Ring og avtal tid om du har en pasient som skal reparere en protese. Det er mye lettere for oss å gjøre plass til dette om vi vet om det på forhånd.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn